Hvor holder i Juleaften og hvad skal der proppes ned i svælget?
Efter jeg har fået Vilja, er julen blevet en smule mere kompleks. På den superfede måde, men samtidig står jeg overfor et kæmpe ansvar! Lad os starte med kompleksiteten. Før Vilja kom til, så holdt vi jul hver for sig, som er ganske normalt, tror jeg. Jeg med min moder og Denise med hele sit sydhavnsslæng. De sidste mange år er Denise så troppet op hos min mor om aftenen, så vi sammen kunne vågne op til min fødselsdag og et fabelagtigt morgenbord, som jeg altid har fået på min fødselsdag, lige siden jeg kan huske. Den tradition bliver ikke lavet om foreløbigt!
Men nu skiftes vi til at holde jul. Med Denises familie den 24. december i år, og den 23. december med min mor. Og sådan roterer det. Men for første gang i år skal VI holde det hjemme i Rødovre. Og der er julestemning, julepynt og juletræ!
Men..
Hvad helvede skal vi spise og hvordan tilberedes det? Jeg var klar tilhænger af at bestille udefra. En juleanretning, der kan nydes uden al besværet. Men er besværet ikke det hele værd, når og hvis det lykkedes? Og er det ikke en del af julen, at stå fuldstændig afsporet i total panik med en and i den ene hånd og kartofler i den anden.
Hvis jeg kigger tilbage på min barnejul er det PRÆCIS hvad der hjalp til, at julen var en fuldstændig fucking fantastisk tid da jeg var barn, altså udover gaverne.. Bevares. De voksne, især min bedstemor stod i køkkenet, duften af hjemmelavede godter, steg og en bestemt duft af bedstefars cigarer, i alle husets hjørner skabte en helt unik og speciel stemning.
Det vil jeg også gerne give Vilja. Og vi starter den 23. december! Jeg er bare så uendelig langt bagud, og Denise er i panik fordi hun har fået ansvaret for at opfylde mine lidt overdådige tanker om Jul på tårnvej.
Jeg har bestemt, at vi skal have And, steg, kartofler, brun sovs, rødkål og til dessert, endnu en hjemmelavet ret, nemlig risalamande med kirsebærsovs. Men jeg ved overhovedet ikke hvad jeg har rodet mig ud i, jeg fatter så lidt af madlavning, men har ambitioner som en Michelin kok!
Så her er en bøn: Hvor er de gode juleråd til madlavningen?! Alt modtages med kyshånd, og så vil jeg da gerne høre hvad jeres juleaften skal bestå af?
Glædelig jul alle sammen!
”shit fuck fuck”..
Ang. Risalamanden så sørg for at den er helt kold, inden fløden kommer i, eller bliver det noget værre noget (: ..
Vi plejer at købe andebryster istedet for en hel and. Da vi syntes at der er meget mere kød på dem end på en hel (: og dem laver vi bare i ovnen ..
Medisteren kan du også lave i ovnen – 15 min på hver side og lige en tur på panden i 2-3 min på hver side, så for du den sprød